De Botterstichting en Ellen ten Damme live in Harderwijk.

 

Marieke van Ruitenbeek en Ellen ten Damme volledig op youtube

Ellen ten Damme werd verliefd op Harderwijk toen ze door Vischafslag Harderwijk- Bottermuseum.nl werd rondgeleid. Ze schreef voor het #erfgoedfestival een prachtig lied: de H van Harderwijk. Een ode aan de stad en aan het vissersverleden. Vlot, grappig en boordevol erfgoed, zingt Ellen ten Damme over Henk – en nog een Henk, en nog een – de havens, de haring, de paling, en natuurlijk de Afsluitdijk. Bekijk hier het optreden van Ellen ten Damme! Vrijdag 5 november treedt Ellen ten Damme op in de Catharinakapel, een unieke locatie in het hart van Harderwijk. Dit benefietconcert is bedoeld om geld in te zamelen voor het Bottermuseum. Een plek waar men de sfeer laat herleven van een verdwenen Nederlandse cultuur en een ode aan de botter.
Vanwege de beperkte capaciteit in de kapel, werd het concert ook als stream aangeboden. Deze stream werd mogelijk gemaakt door Stad als Podium, met als doel zoveel mogelijk Harderwijkers, fans van Ellen ten Damme en overige geïnteresseerden, te kunnen laten genieten van dit bijzondere concert. De stream is voor iedereen via facebook (ook zonder facebookaccount) en youtube te volgen:


Wij vinden het erg leuk dat je online naar het optreden wilt gaan kijken.
We zullen ons uiterste best doen om dit zo goed mogelijk te doen.
Vergeet niet een waardering te geven

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door o.a. Ellen ten Damme, Marieke van Ruitenbeek, Gemeente Harderwijk, Catharinakapel, Dries van den Berg, Stad als Podium, Lionsclub Harderwijk, Mediaframes en natuurlijk alle vrijwilligers van de botterstichting Harderwijk en vischafslag Harderwijk

Ellen ten Damme met de H van Harderwijk

Marieke van Ruitenbeek met Afslag Harderwijk