Top tien Gouden Gelderse Roos Publieksprijs

Tijdens de Gelderse Landdag in de Lindenberg Nijmegen is de Gouden Gelderse Roos uitgereikt.  Voor de Publieksprijs zijn totaal 5156 stemmen uitgebracht. Maar liefst 789 stemmen gingen naar Vischafslag Harderwijk. Natuurpark Kronenkamp was met 661 stemmen een goede tweede en Grote Werken – de historie van Maas en Waal komt tot leven – sleepte met 398 stemmen de derde prijs in de wacht.

Benieuwd wat de andere projecten hebben bereikt? Bekijk dan de top tien hieronder.  En bekijk het overzicht van inzendingen  voor de scores van alle projecten.  De publicatie van het aantal stemmen hebben wij op 23 september bevroren om het spannend te  houden. Maar nu zijn deze bijgewerkt.

Lees verder
De top tien: Vischafslag Harderwijk – 789 stemmen Natuurpark Kronenkamp – 661 stemmen Grote Werken, de historie van Maas en Waal komt tot leven – 398 stemmen Stoommachine No 227 Borculo – 344 stemmen Bijna 600 Oorlogsslachtoffers uit Buren, Culemborg en West Betuwe krijgen een gezicht – 333 stemmen Vlasoven naar Landgoed ’t Veene in het Woold – 268 stemmen Het Schaffelaar Erf – 183 stemmen  & SUPERBOEREN, 65 jaar De Graafschap – 183 stemmen Werkgroep Bouwhistorie Zutphen – 173 stemmen Museumschatten – 170 stemmen Museumwoningen Arnhem – 147 stemmen Wij bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage en feliciteren de genomineerden en winnaars! Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten reikt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 deze tweejaarlijkse erfgoedprijs uit. De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. De Gouden Gelderse Roos Publieksprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1000,- en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerking en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.